Tvarohová rýže je skvělá ke snídani nebo svačince. Když si ji navíc připravíte do skleničky, bude se vám hodit i na cestách;).
Vhodnost (orientační)
od 12. měsíce po zavedení všech surovin
Suroviny
70g rýže Basmati
120ml vody + voda na namáčení rýže
100g tvarohu
vlašské nebo pekanové ořechy
banán
Postup
Rýži dejte do hrnce, propláchněte ji studenou vodou a nechte namočenou přes noc ve vodě.
Vodu slijte, ještě jednou rýži propláchněte a zalijte ji 100ml vody. Vařte podle návodu. Až bude rýže hotová přidejte ještě cca 20ml vody a zamíchejte tvaroh.
V misce si rozmačkejte banán.
Do skleničky postupně vrstvěte rýži s banánem a ořechy (pro menší děti ořechové máslo).
TIP: Do hotové rýže přidejte olej z vlašských ořechů.