Tvarohová rýže s banánem

Tvarohová rýže je skvělá ke snídani nebo svačince. Když si ji navíc připravíte do skleničky, bude se vám hodit i na cestách;).

Vhodnost (orientační)

  • od 12. měsíce po zavedení všech surovin

Suroviny

  • 70g rýže Basmati
  • 120ml vody + voda na namáčení rýže
  • 100g tvarohu
  • vlašské nebo pekanové ořechy
  • banán

Postup

  1. Rýži dejte do hrnce, propláchněte ji studenou vodou a nechte namočenou přes noc ve vodě.
  2. Vodu slijte, ještě jednou rýži propláchněte a zalijte ji 100ml vody. Vařte podle návodu. Až bude rýže hotová přidejte ještě cca 20ml vody a zamíchejte tvaroh.
  3. V misce si rozmačkejte banán.
  4. Do skleničky postupně vrstvěte rýži s banánem a ořechy (pro menší děti ořechové máslo).

TIP: Do hotové rýže přidejte olej z vlašských ořechů.

Komentáře