Těstoviny s tuňákem

Jsou geniálně jednoduché a rychlé. A chutnají skvěle. Vařili jsme si je ještě před tím, než se Lola narodila. Pak jsem recept přizpůsobila jejímu věku.

Vhodnost

  • od 1 roku

Suroviny

(cca 4 porce)

  • 200g vašich oblíbených těstovin
  • 150g tuňák ve vlastní šťávě (nejlépe s označením „dolphin safety nebo dolphin friendly„)
  • 75g kukuřice ve skle (popř. mraženou pro nejmenší děti)
  • 250ml rajčatové passaty (množství se může lišit podle druhu těstovin; některé potřebují více omáčky;-) )
  • 1/2 cibule
  • panenský olivový olej
  • čerstvý nebo sušený tymián
  • parmazán

Postup

  1. Do vroucí vody vložte těstoviny a vařte podle návodu na obalu. Sceďte chvíli před tím, než budou úplně hotové.
  2. Cibuli nakrájejte na jemno. Na pánvi rozehřejte olivový olej, vložte cibulku a chvilku restujte až zesklovatí.
  3. K cibulce přidejte tuňáka, rajčatovou passatu, kukuřici a tymián. Směs promíchejte a na mírném ohni chvilku povařte.
  4. Do pánve přidejte téměř hotové těstoviny (měly by dojít až na pávni).
  5. Podávejte s parmazánem, který jídlo přirozeně dosolí.


TIP: Vyzkoušejte s těstovinami penne, kolínky nebo se špagetami.

Komentáře