Švestkovo-hrušková jáhlová kaše

Když vařím tuhle kaši, připravuju ovoce zvlášť, aby nám vznikla i samotná šťáva jako nápoj. Obojí nám pomáhá ke zdravějšímu zažívání a děti ji mají rády, protože je voňavá a sladká.

Vhodnost (orientační)

  • od 9. měsíce po zavedení všech surovin

Suroviny

(na 1 větší porci)

  • 25g jáhel (namočených nejlépe přes noc ve vodě nebo v syrovátce)
  • 100ml vody (na uvaření jáhel)
  • 4ks zralých švestek
  • 1 zralá hruška
  • 150ml vody (na uvaření kompotu)

Postup

  1. Jáhly přeceďte, opláchněte, přidejte lžičku lněného oleje a vařte na mírném ohni do změknutí (cca 10min.; hlídejte, ať se nepřipálí, popř. přilijte vodu).
  2. Mezitím, co se jáhly vaří, omyjte ovoce a zbavte je pecek. Švestky přepulte a hrušky nakrájejte na menší kousky. Dejte je do hrnce s vodou, přiklopte pokličkou a poduste (pod bodem varu; ať si zachovají vitamíny) do změknutí (cca 15min.).
  3. Až bude vše hotové, ovoce přeceďte (vodu ponechejte a až bude chladnější, nabídněte ji dítěti), smíchejte s jáhly a rozmixujte podle chuti a věku dítěte.
  4. Nakonec dejte ještě pár kapek lněného oleje.


TIP: Můžete přidat trošku skořice a jogurtu (podle věku dítěte).

Komentáře