Studený Rooibos s meduňkou

Když dostaneme chuť na čaj, vaříme si většinou Rooibos. Neobsahuje kofein a můžou ho i miminka. Dokáže zahnat žízeň, zklidnit alergie i zažívací potíže. Proto má u nás v kuchyni vždycky svoje místo.

Vhodnost

– neochucený od 4. měsíce

– s meduňkou od 6. měsíce

– s citronem od 10. měsíce

Suroviny

(pro celou rodinu)

  • 1l vody
  • 1 polévková lžíce sypaného červeného rooibosu (já používám od Sonnentoru)
  • bio citrón
  • hrst lístků meduňky
  • několik kostek ledu

 

Postup

  1. Jednu polévkovou lžíci Rooibosu vsypte do studené vody a přiveďte k varu.
  2. Krátce povařte a nechte 5-10min. odstát.
  3. Poté Rooibos přeceďte přes jemné sítko, nechte chvíli stát na lince a až bude vlažný, dejte ho vychladit do ledničky nebo mrazu.
  4. Do skleniček si nachystejte led, kousky citrónu, lístky meduňky a zalijte vychlazeným rooibosem.
  5. Podávejte s brčkem a pijte nejen o páté:-)


TIP: Je dobrý i s lístky maliníku a kousky limetky.

 

Tagy:
Komentáře