Rajská polévka s parmezánem

Recept na tuhle rajčatovou polévku vznikl vlastně náhodou. Vařila jsem tradiční verzi a nechtělo se mi do ní přidávat cukr. Dneska už ani jinou nevaříme a miluje ji celá rodina.

Vhodnost (orientační)

  • od 11. měsíce (parmezán od 1 roku)

Suroviny

(na cca 4 porce)

  • 1 střední cibule
  • 1 PL olivového oleje
  • 250g hodně zralých rajčat
  • 300g rajčatového pyré (passaty) ve skle (my používáme nejraději tuto>>)
  • 100ml horké vody
  • tymián
  • sůl (podle věku dítěte)
  • parmezán

Postup

  1. V hrnci osmahněte na oleji cibulku nakrájenou na jemno.
  2. Rajčata (i se slupkou) nakrájejte na menší kousky. Přidejte do hrnce a zalijte rajčatovým pyré a horkou vodou.
  3. Vařte pod pokličkou na středním ohni přibližně 15min.
  4. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Aby byla jemná, bez semínek a rajčatových slupek, propasírujte ji přes větší sítko.
  5. Nakonec polévku podle chuti a věku dítěte osolte a přidejte špetku tymiánu a ještě chvilku povařte.
  6. Podávejte s parmazánem a pár kapkami panenského olivového oleje.


TIP: Podávejte s rýží nebo těstovinami.

Tagy:
Komentáře