Polévka z červené čočky

Mám pro vás recept na polévku, kterou jsme si zamilovali hned, když jsme ji poprvé ochutnali. Vaříme ji docela často a málokdy zbyde do druhého dne.

Vhodnost

– od 1 roku, po zavedení všech surovin

Suroviny

6 porcí (pro celou rodinu)

  • 1/2 cibule
  • 20g ghí
  • 200g drcených rajčat v plechovce (kupujeme značku San Fabio)
  • 80g červené čočky (loupaná a půlená)
  • 180g očištěné mrkve
  • 500ml vody
  • špetka soli podle věku dítěte

Postup

1. Než začnete vařit, namočte si čočku cca na 2hod.

2. Očištěnou cibuli si nakrájejte na kostičky. V hrnci rozpusťte máslo a lehce cibuli osmahněte.

3. Mrkev si nastrouhejte nebo nakrájejte na kostičky. Přidejte k cibulce a chvíli restujte.

4. Do hrnce přidejte rajčata, čočku a vodu. Uveďte do varu a vařte na středním ohni do změknutí.

5. Pokud chcete mít polévku krémovou, rozmixujte ji tyčovým mixérem.

 

TIP: Servírujte s několika kapkami olivového oleje.

Komentáře