Jogurtové palačinky ze špaldové mouky

Tenhle recept na palačinky jsem si vymyslela, když Lola ještě neměla zavedený vaječný bílek a já ji chtěla zpestřit jídelníček palačinkami.

Vhodnost (orientační)

  • od 1 roku (v malém množství na ochutnání od 9. měsíce, po zavedení lepku do jídelníčku)

Suroviny

(cca 10 menších palačinek)

  • 2 žloutky
  • 200g jogurtu Hollandia
  • 80g špaldové mouky (díky špaldě jsou lépe stravitelné, použila jsem mouku z Lidlu – typ 630)
  • přepuštěné máslo – ghí (recept na domácí ghí najdete tady>>)

Postup

  1. Ve větší míse rozšlehejte žloutky a zašlehejte k nim jogurt.
  2. Promíchávejte těsto metličkou a postupně přidávejte prosátou mouku.
  3. Pokud máte čas, nechte těsto cca 30minut odležet v ledničce.
  4. Rozehřejte si pánev (použila jsem teflonovou pánev na palačinky), lehce ji potřete přepuštěným máslem. Potom smažte palačinky na středním ohni, dozlatova z obou stran. Doporučuju nejprve těsto vyzkoušet „nanečisto“ a opéct malou testovací palačinku.


TIP: Jsou skvělé nasladko i naslano…

Komentáře