Fermentovaná ovesná kaše s banánem

Fermentace je snadný způsob jak dětem připravit lehce stravitelnou kaši. Stačí večer zalít vločky vodou a nechat je odpočívat přes noc. Ráno se uvaří rychleji a jsou ještě výživnější.

Vhodnost

– kaše jsou vhodné od 9. měsíce

Suroviny

(cca 2 porce)

  • 250ml vody na namáčení
  • 40g ovesných vloček
  • 10g másla nebo ghí
  • 120ml vody
  • 2 menší banány (120g oloupaných banánů)

 

Postup

  1. Večer propláchněte ovesné vločky pod studenou vodou, zalijte je 250ml (jedním hrnkem) vody a přiklopte pokličkou.
  2. Nechte je ve vodě fermentovat při pokojové teplotě do druhého dne.
  3. Ráno vločky znovu propláchněte, zalijte je 120ml vody a vařte na mírném ohni do změknutí (tj. asi 10 minut).
  4. Ke konci do kaše přidejte nakrájené banány na kolečka a ještě chvilku ji povařte.
  5. Do horké kaše vmíchejte máslo.
  6. Podle potřeby kaši rozmixujte tyčovým mixérem.


TIP: Hotovou kaši můžete dětem zpestřit sušeným ovocem.

Komentáře