Dýňová polévka

Polévku vařím z dýně Hokkaidó, protože je tak akorát veliká na plný hrnec pro všechny.

Vhodnost (orientační)

  • od 12. měsíce po zavedení všech surovin

Suroviny

(pro 4-člennou rodinu na dva dny:-))

  • 1kg dýně Hokkaidó
  • 2 PL kvalitního olivového oleje
  • 20g másla
  • 1 větší cibule
  • 10g zázvoru
  • 1l vroucí vody
  • sůl

Postup

  1. Nejprve si připravte dýni. Důkladně ji omyjte, rozpulte a vydlabeje z ní vnitřek se semínky. Nakrájejte ji i se slupkou na menší kostičky (cca 2cm) a na chvíli odložte stranou.
  2. Oloupejte zázvor a rozpulte ho na dvě části, přidejte k dýni.
  3. Ve větším hrnci nechte na oleji a másle zesklovatět najemno nakrájenou cibuli.
  4. Poté přidejte dýni se zázvorem, chvíli restujte a zalijte horkou vodou.
  5. Zázvor vyndejte po 10 min. a dýni dále vařte do změknutí (dalších cca 10min.) na mírném ohni pod pokličkou.
  6. Rozmixujte dohladka, podle potřeby dosolte a máte hotovo:-).

TIP: Polévku můžete zakápnout dýňovým olejem

a podávat s chlebovými krutonky.

Tagy:
Komentáře