Červená řepa s kořenovou zeleninou

Tahle kombinace nás prostě baví po celý rok:). Někdy ji Lole připravuju jako hlavní jídlo, jindy jako přílohu k masu.

Vhodnost (orientační)

  • od 6. měsíce po zavedení všech surovin (nejmenším připravujte jako pyré)

Suroviny

(pro 4 osoby)

  • 1 větší červená řepa
  • 300g brambor – cca 6 středních brambor
  • 1 petržel
  • 2 mrkve
  • 2 PL olivového oleje (nejlépe panenský a jednodruhový)
  • 300ml vody nebo vývaru na podlévání
  • špetka soli (podle věku dítěte)

Postup

  1. Nejprve si nakrájejte zeleninu na menší kostičky.
  2. Na pánev s rozehřátým olivovým olejem přidejte červenou řepu. Chvíli ji restujte na středním ohni. Pak přilejte třetinu vývaru (nebo vody) a poduste pod pokličkou cca 10min.
  3. K červené řepě přidejte mrkev a petržel. Podlévejte druhou třetinou vývaru (nebo vody) a nechte pod pokličkou podusit dalších 10min.
  4. Mezitím si brambory nakrájejte na malé kostičky a přidejte je k zelenině. Podle potřeby přidávejte zbylý vývar (nebo vodu) a společně poduste do změknutí.
  5. Nakonec můžete tyčovým mixérem vytvořit jemné pyré nebo servírovat zeleninu na kostičky.

 

TIP: Podávejte se zakysanou smetanou.

Komentáře