Celerová pomazánka

Pomazánky jsou u nás doma rychlým řešením odpolední svačiny nebo večeře. Nejvíce nám chutnají s čerstvým domácím pečivem.

Vhodnost (orientační)

  • od 12. měsíce po zavedení všech surovin

Suroviny

  • 80-100g celeru (najemno nastrouhaného)
  • 20g mrkve nebo kedlubnu (najemno nastrouhané)
  • 1 domácí vejce
  • 150g kozí lučiny (může být i klasická nebo domácí)
  • 2 PL zakysané smetany (podle potřeby)
  • sůl, pepř (podle potřeby a věku)
  • na ozdobení: okurka, kukuřice, olivy, …podle chuti a věku

Postup

  1. Nejprve uvařte vejce na tvrdo (10 min.). Zchlaďte ho studenou vodou, oloupejte a nakrájejte na menší kostičky.
  2. Očistěte si celer, mrkev (nebo kedluben) a vše nastrouhejte najemno.
  3. Ve vetší misce pak zeleninu promíchejte s lučinou a zakysanou smetanou.
  4. Podle chuti a věku dosolte a okořeňte pepřem.
  5. Podávejte nejlépe s domácím kváskovým chlebem a čerstvou zeleninou.

PS: Vsadím se, že váš výtvor děti samou radostí sní:-)

 

Komentáře