Batátové pyré s kuřecím masem

Jednou za čas koupím batáty místo normálních brambor. Připravuju je už od prvních příkrmů pořád stejně a vždycky zbyde jen vylízaný talíř.

Vhodnost (orientační)

–  batát i kuřecí maso od 4,5 měsíců (v této kombinaci později až po zavedení obou surovin zvlášť)

Suroviny

(pro 2 děti)

  • 1 kus většího batátu
  • 1 PL kvalitního nerafinovaného oleje (olivový, avokádový)
  • 1 ks kuřecího prsa (nej z domácího chovu nebo farmy; pro starší děti můžete použít maso z vývaru)
  • sůl (podle věku dítěte)

Postup

  1. Nejprve si připravte maso. Pro nejmenší děti uvařte kuřecí prso ve vodě. Pro ty starší vodu posolte nebo použijte maso z vývaru.
  2. Pak si připravte batát. Oloupejte ho a nakrájejte na kostičky.
  3. Do středního hrnce napusťte trochu vody, položte do něj napařovací síto (tak, aby se voda nedotýkala síta) a vložte kostičky batátu.
  4. Přiveďte k varu, ztlumte na minimum a nechte batát v páře do změknutí (cca 20min.).
  5. Poté ho vyndejte, dejte do užší, vyšší sklenice a rozmixujte ho tyčovým mixérem na jemné pyré.
  6. Zakápněte kvalitním olejem a podávejte s kuřecím masem a bylinkou.
  7. Dobrou chuť!


TIP: K batátu se výborně hodí i telecí nebo jehněčí maso (od 4,5 měsíce).

Komentáře